Moje první autorská výstava - 2 min čtení

„BARVY MÉHO SRDCE“ (OBRAZY) 1.10. – 27.10. 2018. V roce 2018 jsem měl za sebou již několik výstav. Toužil jsem po své "vlastní" výstavě, tak zvané AUTORSKÉ. To je Vám nádhera, když přijdou cíleně vaši kamarádi i lidi pozvaní, a také ty, které vlastně vůbec neznáte.

 Celá výstava se připravuje několik měsíců. Ono domluvit si místo, vybrat ty správné obrazy a provést instalaci, není ta největší výzva. Stojí před Vámi i další maličkosti. Technické, administrativní I finanční. 

Nastal čas otázek. 

Jak pozvat lidi na moji výstavu? Jak graficky vyřešit pozvánku? Co připravit za POHOŠTĚNÍ? Kdo promluví a řekne "něco o mě?"

Bylo toho moc. Ale touha vystavit ucelenou sbírku byla veliká. A nakonec uteklo pár týdnů, měsíců, a Já tam stál, usmíval se a cítil, jak mě bije srdce.

1.10.2018 v 18:00 hodin (nebo spíš krátce po 18 hodině) to vše začalo. VERNISÁŽ. Úvod měla Mirel, paní galeristka, které i touto formou moc děkuji. A bylo tam hodně moc lidí. A všichni chodili okolo mých obrazů a povídali si.

Celý večer jsem se nezastavil. Až v pozdních hodinách, znaven jsem došel pěšky domů a lehnul si. V hlavě jsem měl všechny ty lidičky, kteří se dívali na mé obrazy a slyšel i šepot, jak si povídali o obrazech.

Byla to krásná výstava.

    MILAN ZÁŘICKÝ -     Mili

 

 

 

Michalská 430/3, 110 00 Praha 1 – Staré Město
logo galerie