Dobroty s příběhem

Dobroty s příběhem je společnost, která nabízí nejen skvělé jídlo, ale také skvělý příběh. Vyrábí a prodává nakládané sýry, hermelíny, utopence a další české speciality, které jsou vyrobeny z kvalitních surovin a tradičními recepty. Ale to není vše. 
Tato společnost má také sociální poslání, protože zaměstnává lidi se zdravotním postižením a podporuje lokální farmáře a producenty.
Tímto způsobem pomáhá lidem se zdravotním postižením najít smysluplnou práci a zapojit se do společnosti, a zároveň podporuje rozvoj regionu a ochranu životního prostředí.
 
Vznikla v roce 2017 jako sociální podnik Portus Praha, s.r.o. V roce 2019 se společnost přejmenovala na Dobroty s příběhem a začala se zaměřovat na výrobu a prodej nakládaných sýrů a dalších specialit. Společnost má svou prodejnu a bistro v Davli, kde můžete ochutnat jejich výrobky nebo si je objednat přes jejich e-shop. Zde nabízí širokou škálu výrobků, které si můžete vybrat podle své chuti. Mezi nejpopulárnější výrobky patří nakládané hermelíny, které jsou ideální jako chuťovka k pivu nebo vínu, nebo jako součást svačiny či večeře. 
Různé druhy hermelínů, jako například klasický, chilli, provensálský nebo bylinkový jsou neodolatelné.
Na stránkách [www.dobrotyspribehem.cz] můžete najít recepty na některé z jejich výrobků, jako jsou nakládané hermelíny, utopenci, paštiky nebo zelí. Jeden z receptů, který jsem tam našel.
 
Recept na nakládaný hermelín s ořechy:
potřebujete:
 
- 2 hermelíny
- 8 stroužků česneku
- 100 g vlašských ořechů
- olej
- bylinky (bazalka, tymián, oregano)
 
Postup:
 
1. Hermelíny rozkrojte na poloviny a potřete je rozmačkaným česnekem.
2. Vlašské ořechy nasekejte nadrobno a smíchejte s bylinkami.
3. Do každého hermelínu vložte trochu směsi ořechů a bylinek.
4. Hermelíny vložte do sklenice a zalijte olejem tak, aby byly ponořené.
5. Sklenici uzavřete a nechte na chladném a tmavém místě zrát asi dva týdny.
6. Podávejte s chlebem nebo pečivem.
 
 
 
Pokud chcete podpořit tuto společnost a ochutnat jejich dobroty s příběhem, můžete navštívit jejich webovou stránku [www.dobrotyspribehem.cz] nebo jejich prodejnu a bistro v Davli. Tam se můžete také dozvědět více o jejich historii, nabídce, projektech a partnerech. Tato společnost je skvělým příkladem toho, jak lze podnikat zodpovědně a udržitelně, a zároveň dělat něco dobrého pro druhé. 
 
Z vlastní zkušenosti mohu doporučit.
 
 Brzy se na vás těším. Tentokrát s tématem potřeby pro malíře. 
 

A do té doby se mějte dobře!

Václav

 

 .