Alfa Tau kavárna s kulutrou

 AlfaTau Coffee I Kavárna & Pražírna, nacházející se na okraji křivoklátských lesů v Česku v obci Žilina.

Obec Žilina se nachází v okrese Kladno ve Středočeském kraji v Česku. Obec vznikla asi v polovině 12. století. V obci žije 852 obyvatel.

V obci se nachází řada kulturních památek, jako např. kostel sv. Václava, který byl postaven v roce 1785 a je chráněn jako kulturní památka. Kromě toho se zde nachází i kaple sv. Jana Nepomuckého, která byla postavena v roce 1868.

V obci se také nachází řada přírodních památek, jako např. přírodní památka Žilinský lom, který je chráněn od roku 1989 a je jedním z nejvýznamnějších geologických nalezišť v Česku.

AlfaTau Coffee I Kavárna & Pražírna je kavárna a pražírna s výběrovou kávou, kterou si sami praží. Kromě kávy nabízí také sladké dobroty a obchod s kvalitními potravinami a víny. Kavárna má příjemné prostředí a nabízí pohodlí a klid pro váš odpočinek nebo práci. Kavárna také uvítá maminky a tatínky s dětmi. Mají zde vybavený dětský koutek. V kavárně najdete část s dobrotami, kde si můžete pořídit řadu skvělých výrobků od lokálních výrobců.

 

Kromě toho pořádají akce v prostoru sálu kavárny, jako např. Stand Up Comedy Night nebo Listování – Vaříme z vody. Nejbližší akce je 30.9.2023

Každý, kdo ochutná skvělou kávu zatouží si tuto kávu zakoupit domů. A pokud máte zájem o nákup výběrové kávy pod značkou “Alfatau Coffee Roastery”, a nemáte zrovna cestu kolem, můžete ji zakoupit na jejich webu.

 

Poprvé malíř Mili navštívil tuto kavárnu na pozvání majitelky Petry a jejího manžela. Psal se den 6. června 2021. Na této schůzce byla domluvena spolupráce a malíř Mili zde zapůjčil několik svých obrazů.

Utekl nějaký čas a malíř Mili se do této kavárny vrátil. Kavárna se mezitím stala centrem kulturního dění v obci.

 

Přátelské setkání s paní Petrou bylo velice milé. Oba dva si měli co říci. O tom, co za dva roky prožili. Bylo to zajímavé povídání.

 

Mili ochutnal zdejší vyhlášenou kávu a zákusek.  Oba dva se domluvili na pokračování spolupráce. 
V nadcházejícím období by zde mohla být i větší výstava s obrazy malíře Mili.

Obec Žilina a její obyvatelé i cestovatelé se můžou těšit.

 

odkaz na kavárnu zde

A jeden tip na závěr, dělají tady skvělou zmrzlinu. Ochutnejte