AI umělá inteligence a malování obrazů - 2 min

Umělá inteligence (AI) je schopna vytvářet vlastní originální obrazy abstrakce na základě předlohy, kterou dostane jako vstup. Tímto způsobem může AI projevit svou kreativitu a umělecký talent. Nejde o to, že by AI pouze kopírovala existující obrazy, ale že by je interpretovala a transformovala podle svých vlastních pravidel a preferencí.

Existuje několik nástrojů, které umožňují generovat obrázky abstrakce pomocí AI. Například Dall-E je nástroj, který dokáže vygenerovat obrázky na základě textového popisu. Dalším příkladem je web PCWorld.cz, který ukazuje, jak lze jednoduše vytvořit obrázek pomocí AI na základě zadání několika slov. Tyto nástroje ukazují, že AI je schopna namalovat vlastní obraz abstrakce na základě předlohy.

"Mili" známý jako ArtistMili se zabývá malováním abstraktních obrazů. Na jeho webové stránce [ArtistMili.cz] si můžete prohlédnout tvorbu, která zahrnuje různé techniky a motivy. Jedním z jeho obrazů je Letní loďky, který má zajímavý kruhový tvar a zachycuje letní atmosféru s loďkami na vodě.
Tento obraz byl inspirací pro AI, která by ho mohla přetvořit do své vlastní verze abstrakce. Jak by takový obraz vypadal? To by záleželo na algoritmu a parametrech, které by AI použila.

AI a umění jsou dvě oblasti, které se zdají být velmi odlišné, ale zároveň mají společné rysy. Obě vyžadují kreativitu, invenci a originalitu. Obě také čelí otázce, co je skutečné a co je iluze. Může AI vytvářet skutečné umění? A co je to vlastně umění? Tyto otázky jsou stále otevřené a nabízejí prostor pro diskusi a reflexi.

Na výsledek malování AI podle obrázku a zadání textu se nyní můžete podívat i Vy.

text zadání pro AI: obraz artistmilicz. s názvem letní loďky jako předloha, abstrakce, namaluj 4 obrazy.

 Link na originální obraz 

napsal Václav